• Zveřejněno: 23.07.2020
  • Autor: red
Právní porady poskytovali odboroví odborníci 21. 7. a 22. 7. lidem v Teplicích a v Ústí nad Labem. Na červený stan Českomoravské konfederace odborových svazů bylo možno narazit v centrech obou měst. Počasí přálo, zájem byl veliký. V Teplicích i v Ústí pomáhal zájemcům svou radou předseda konfederace Josef Středula.
 
"Každá taková akce v regionech je nezapomenutelná," řekl nám mimo jiné. "Nejen, že potkáte místní pracovníky odborů, seznámíte se i s mnoha dalšími lidmi. Slyšíte příběhy, které jsou někdy milé, ale někdy také velmi smutné. Příběhy, vyprávějící, jak nepěkně se k sobě lidé umějí chovat. O to se odbory celou dobu starají, aby pomohly, poradily. A běžní lidé měli život lepší, příjemnější. Někdy je to o platech a mzdách, někdy o pracovních podmínkách. Někdy stačí, že s člověkem někdo promluví, vyslechne ho. Což je také obrovsky ceněno. Jsem rád, že zde v severních Čechách je mnoho lidí, předsedů a předsedkyň odborových organizací, kteří se starají o druhé, přestože jde o těžký úkol. Ústecký kraj je bohužel znám i tím, že lidé zde nemají nejvyšší příjmy. Je to velká škoda, ale i obžaloba některých podnikatelů, jak tíživou situaci zde zneužívají. Samozřejmě ne všichni, ale bohužel i takoví jsou. Takže, když shrnu, akce v regionech jsou pro nás velmi důležité, přibližují odbory běžným lidem, pokračovat v nich budeme.“
 
O letních prázdninách na vás čekají ještě další setkání s červenými stany ČMKOS, a to v srpnu v Pardubicích a v Hradci Králové. Odborníci rádi odpovědí na dotazy, poradí, jak můžete zlepšit své pracovní podmínky.