• Zveřejněno: 02.11.2017
  • Autor: FRANTIŠEK VONDERKA

Sloučené odbory KOVO vyjednaly růst mezd o 12 %
Delegace Odborového svazu KOVO vedená jeho předsedou Jaroslavem Součkem navštívila 31. května výrobní závod Hyundai v Nošovicích. Stalo se tak na pozvání vedení firmy, které tak navázalo na předchozí jednání s vedením svazu v Praze. I tentokrát byl hlavním tématem sociální dialog a možnosti jeho dalšího prohlubování.

Jak vyplynulo i z nejnovějšího jednání, vedení automobilky v čele s prezidentem Hyundai Motor Company Czech panem Choi Dongwooem je dialogu s odbory nakloněno, protože ho považuje za důležitý prvek pro její úspěšné působení i další rozvoj.
Odborový svaz KOVO v nošovické automobilce působí od roku 2008. Během času tu vznikla zvláštní situace, kdy vedle sebe působily dvě kovácké základní organizace. Ne vždy zastávaly stejné názory. To komplikovalo i jednání s vedením společnosti.
Předseda OS KOVO Jaroslav Souček k tomu míní: „Zájem vedení firmy Hyundai Česká republika o sociální dialog se výrazně zvýšil ve chvíli, kdy došlo volbou ke změně předsedy jedné z obou základních organizací a bylo avizováno jejich sloučení. Noví představitelé začali s firmou věcně komunikovat. Není to o tom, že by šli zaměstnavateli na ruku, ale o tom, že se snaží vést skutečně kvalitní sociální dialog na potřebné úrovni. Mají snahu zastupovat všechny zaměstnance, ale nechtějí způsobit problémy, které by mohly dialog zbytečně narušit. Myslím si, že tak to vnímá i vedení firmy. Byli jsme přijati jak prezidentem, tak viceprezidentem společnosti v ČR, což není obvyklé. Je to nepochybně i tím, že vedení OS KOVO se aktivně zapojilo do vyřešení nejasné situace, která tam byla. Vedoucí Regionální pracoviště v Ostravě tomu věnoval několik měsíců. A zapojovali se do toho i členové nejvyššího vedení svazu. Jsme totiž toho názoru, že v tak velké a důležité firmě by měl být sociální dialog veden na úrovni, kdy si obě strany navzájem naslouchají a vnímají věcné argumenty druhé strany.“
Po sedmi kolech jednání bylo hotovo
Novou kolektivní smlouvu pro dvouleté období 2017–2018 vyjednávaly s vedením firmy ještě obě základní organizace, hovořily však už společným jazykem. A byly úspěšnější než v minulosti. Po sedmi kolech jednání došlo k dohodě a smlouva byla podepsána 28. března. Přinesla to, že příjmy zaměstnanců se během její platnosti v závodě HMMC celkově zvýší o 12 procent. K prvnímu navýšení mezd v průměru o 4,56 procenta došlo již 1. března 2017. Například pro operátora 2. třídy to znamená měsíčně tisícovku navíc, pro operátora 3. třídy pak 1100 korun. V roce 2018 porostou základní mzdy již k 1. lednu, což je o tři měsíce dřív, než bylo dosud obvyklé, v průměru o dalších 4,66 procenta, a to o 1100 korun, potažmo 1200 korun pro výše uvedené platové třídy operátorů. V letním dovolenkovém bonusu, který firma zaměstnancům vyplatí nyní v červenci, bude poprvé zohledněna i seniorita. Pro zaměstnance, kteří dosahují dobrého hodnocení a jsou ve firmě například 5 let, bude bonus vyšší o 5 procent, pro ty, co v ní odpracovali 7 let, pak o 7 procent atd. Výrobní bonus bude za stejný počet vyrobených aut jako loni vyšší o 9 procent. Zlepší se také podmínky pro vyplácení docházkového bonusu. Pracovní volno k doprovodu rodinného příslušníka do zdravotnického zařízení se zdvojnásobí, a to na čtyři dny za rok. Do smlouvy se podařilo zahrnout i klauzuli, která těm, kdo ve firmě pracují 10 let, zaručuje 20procentní slevu z katalogové ceny nového vozu Hyundai.
Firma si sjednocených odborů více váží
Načasování Součkovy návštěvy v Nošovicích na 31. května mělo svůj důvod. Právě ten den došlo k oficiálnímu sloučení obou kováckých základních organizací do jedné. Zlepšily se tak předpoklady pro další jednání. Sloučená ZO OS KOVO Hyundai Czech má kolem půl tisícovky členů. Její předseda Patrik Fubšo už změněný přístup ze strany vedení automobilky pociťuje: „Po obměně u nás se to určitě vydalo lepším směrem, než tomu bylo dřív. Je to vidět v přístupu vedení v jednání s námi. Dříve s námi projednávali vyloženě jen to nejnutnější, to, co museli. Teď jsme už měli i neformální jednání, kde s námi probírali i věci nad rámec zákonných povinnosti, o kterých by nám v tom bývalém režimu neřekli. I v tom je vidět, že si nás více cení a více váží.“
Automobilka chce udržet kvalitní zaměstnance
Sloučená ZO OS KOVO Huyndai Czech zastupuje kolem 3400 zaměstnanců. Průměrná mzda v nošovickém závodě činí 37 500 korun, operátoři za svoji práci dostávají v průměru 34 500 korun. Předpoklady pro to, aby se mzdy dále zvyšovaly, jsou dobré. Podle údajů v tisku provozní zisk firmy Hyundai za loňský rok dosáhl 8,5 miliardy korun. Prostor pro jednání o zvyšování mezd a vylepšování benefitů tudíž existuje. Nebude to určitě lehké, ale zájem firmy o udržení kvalitních zaměstnanců existuje také.
Dokumentuje ho i skutečnost, že pro ně firma buduje relaxační zařízení, kde budou moci zregenerovat síly po náročné práci.
Závod Hyundai v Nošovicích je prvním v Evropě, který odborná veřejnost označuje za jednu z nejmodernějších automobilek na našem kontinentu. Všechny modely, vyráběné v závodě HMMC (Hyundai i30, Hyundai i30 kombi, Hyundai i30 třídveřový, Hyundai ix20 a Hyundai Tucson), byly vyvinuty speciálně pro evropský trh. V areálu závodu se nachází také hala na výrobu převodovek, která pokrývá nejen jeho vlastní potřeby, ale také potřeby sesterského závodu Kia v Žilině na Slovensku a Hyundai Motor Manufacturing Rus v Petrohradě.
Podle informací firmy 97 procent zaměstnanců v nošovickém závodě HMMC tvoří Češi, především z Moravskoslezského kraje. U subdodavatelů, kteří tam automobilku následovali, pracuje dalších zhruba 7000 lidí, takže „Projekt Hyundai“ pro tento kraj znamenal vytvoření více než 10 000 pracovních míst.

 

Šéfové automobilky pozvali do Nošovic šéfy OS KOVO. Na snímku uprostřed předseda Jaroslav Souček, vpravo Choi Dongwoo, prezident Hyundai Motor Company Czech.