• Zveřejněno: 13.07.2018
  • Autor: (red)

Většinové odbory jsou proti

Odbory zastupující většinu italských zaměstnanců automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se postavily proti stávce, kterou vyhlásil menší odborový svaz USB na protest proti vysoké částce zaplacené za přestup fotbalové hvězdy Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu Turín. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Zprávu uveřejnil server tyden.cz.

 Automobilku FCA i fotbalový klub Juventus ovládá holdingová společnost Exor, kterou kontroluje italská rodina Agnelliů. Svazu USB se nelíbí, že Juventus má za Ronalda zaplatit 100 milionů eur (2,6 miliardy Kč) v době, kdy automobilka FCA provádí úsporná opatření. Stávka vyhlášená svazem USB, který zastupuje pouze malou část zaměstnanců FCA, se má konat v továrně v italském městě Melfi od nedělního večera do úterního rána. "Zatímco pracovníci a jejich rodiny si utahují opasky, společnost investuje mnoho peněz do jediného člověka," uvedl tento týden svaz USB.

Agentura Reuters nicméně upozornila, že Juventus a automobilka FCA fungují naprosto odděleně, a to po provozní i finanční stránce. Větší odborové svazy zastupující zaměstnance automobilky označují krok USB za pouhou snahu o zviditelnění.