• Zveřejněno: 17.02.2019
  • Autor: (ac)

Poslankyně  a další zákonodárci navrhli novelizaci Zákoníku práce, na základě které by bylo garantováno pět týdnů dovolené ročně všem zaměstnancům, tedy i těm pracujícím v soukromém sektoru, přičemž ve veřejném sektoru garance již existuje. Návrh je v Poslanecké sněmovně.

Aulická

Hana Aulická Jírovcová

"Vnímáme současnou nespravedlnost v tom, jak zaměstnanci mohou čerpat dovolenou. Někteří mají garantované jen čtyři týdne, jiní mohou čerpat pět týdnů, další osm týdnů. Je podle nás třeba dovolenou pro největší sektor zaměstnanců sjednotit, což jsme prosazovali již v minulém volebním období. V České republice máme, ve srovnání s okolními zeměmi, nejdelší pracovní fond, zároveň nejméně státních svátků, takže naši zaměstnanci mají málo možností odpočinout si. Asi 75 % zaměstnavatelů pětitýdenní dovolenou nabízí, mnohdy jako bonus, a chtěli by, aby to tak zůstalo. Pro nás je ale legislativní uchopení jedinou jistotou, jak pět týdnů dovolené zajistit opravdu všem zaměstnancům," odůvodnila návrh pro Sondy Hana Aulická Jírovcová (KSČM).

Pekarová

Markéta Pekarová Adamová

S návrhem naopak nesouhlasí TOP 09, jejíž postoj pro Sondy formulovala Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). "Nesouhlasíme. Na zaměstnavatele jsou v současné době nakládány další a další povinnosti (naposledy například zrušení karenční doby) a my se obáváme, že pokud je stát bude zatěžovat stále vyššími náklady, projeví se to tím, že mnozí už nebudou schopni zvyšovat mzdy, nebudou schopni obstát v konkurenci, a nakonec budou naopak muset propouštět, což na jejich zaměstnance dopadne podstatně hůře než to, že mají pouze čtyři týdny dovolené. Nechme na rozhodnutí zaměstnavatele, zda si může dovolit nabízet pět týdnů dovolené jako formu benefitu, tak jak to mnozí z nich dnes dělají," uvedla. Anketu k návrhu najdete v únorové Revue Sondy.